Afrikaanse mangopoeder

images

African Mango

Afrikaanse mangopoeder (Irvingia Gabonensis) is een superfood dat een kleine hoeveelheid leptine bevat en de leptinegevoeligheid in je lichaam vergroot. Leptine is een hormoon dat het energieverbruik en hongergevoel reguleert en je hersenen vertelt of je verzadigd bent of niet. Mensen die een gezond leptinegehalte hebben en voldoende leptinegevoelig zijn verbranden meer vet en zijn dus beter in staat een gezond gewicht te bereiken of te behouden.

Afrikaanse mango heeft zelfs nog een aantal andere gezondheidsvoordelen: het geeft heel veel energie, ondersteunt een gezonde bloedsuiker– en cholesterolspiegel, heeft antibacteriële en schimmeldodende eigenschappen, is bloeddrukverlagend, helpt tegen spijsverteringsproblemen en is rijk aan antioxidanten die ons immuunsysteem versterken. Het is dus niet zomaar een afslankmiddel maar een echt superfood, dat je gezondheid op een breed vlak ondersteunt.

Waar moet je op letten als je Afrikaanse mango poeder koopt?

Dankzij de veelbelovende resultaten van het wetenschappelijk onderzoek naar de werking van Afrikaanse mango zijn er tegenwoordig heel wat producten te verkrijgen met Afrikaanse mango. Hier zitten heel veel inferieure producten tussen, die slechte kwaliteit Afrikaanse mango en vaak ook allerlei ongewenste toevoegingen en vulmiddelen bevatten. Het beste kun je daarom een biologische Afrikaanse mango poeder kopen, zoals de Irvingia Gabonensis van superfood.nl. Dit poeder is gemaakt van wilde Afrikaanse mango die in het wild groeit in de dichte groene regenwouden van Afrika en Zuidoost-Azië. Dit is dus Afrikaanse mango poeder in de meest zuivere vorm.

Hoe kun je Afrikaanse mango poeder gebruiken?

Afrikaanse mango poeder heeft een mild zoete smaak die lijkt op verse mango. De poeder is zeer geschikt voor verwerking in smoothies, sappen, shakes en limonades. Daarnaast kun je het ook over fruitsalades strooien of door ontbijtgerechten en toetjes roeren. Je hebt maar heel weinig nodig om van alle gezondheidsvoordelen te profiteren: ter ondersteuning van je algehele gezondheid kun je dagelijks 1 gram (1/2 theelepel) poeder gebruiken, als je Afrikaanse mangopoeder wil gebruiken als hulp bij het afvallen dan kun je het beste tot drie maal per dag 1 gram nemen.